Artikler fra fagbladet nr. 3 2023

Sven Thormod er både til eventyr og fagligt arbejde

Den nye bestyrelsesformand for Lederne Søfart, Sven Thormod, har været vidt omkring i sin maritime karriere og ligeledes været tillidsmand i flere omgange. Det er også på den baggrund, han har sagt ja til at stille sig i spidsen for foreningen midt i en brydningstid.

Stor interesse for nyt, varieret praktikforløb

”Kom med Ombord”. Sådan lyder opfordringen fra Danske Rederier, der vil have endnu flere unge til at vælge en karriere i Det Blå Danmark.

De unge får nu tilbud om at komme ud at sejle 12 måneder med tre forskellige rederier, og den variation i praktikforløbet lader til at være en succes.

200 unge søfolk er under uddannelse hos Esvagt

Offshore rederiet med base i Esbjerg kan bryste sig af at være det rederi med flest praktikpladser i Danmark. Derudover lægger de stor vægt på at tiltrække kvinder til den maritime branche, og derfor er der adskillige kvinder blandt eleverne ombord på rederiets 40 skibe

Mærsk Supply byttes ud med Esvagt

Simon Ytting elsker at sejle, men der skal også være plads til et liv på landjorden. Og derfor besluttede han at skifte til et rederi, hvor han oplever, at der i højere grad er fokus på medarbejderne og deres velfærd.

”HVIS DER BARE KUNNE VÆRE TO I LODSBÅDEN”

Der kan være langt fra lodsbåden op ad en skibsside, og det er de 5-10 minutter, det tager at komme fra en lodsbåd ombord på et skib eller tilbage igen, der er farlige for lodser.

Det er her, ulykkerne sker.

En korrespondancegruppe under koordination af Kina arbejder med forslag til konkrete ændringer

Hvis det ellers er beskrevet i sikkerhedsinstruksen for anvendelse af fartøjet, vurderer Søfartsstyrelsen, at lodsfartøjer under sikre forhold kan have en besætning bestående af en person.