14. maj 2024

Det nye nummer af vores fagblad er ved at være ude hos læserne

Billede til nyheden Det nye nummer af vores fagblad er ved at være ude hos læserne
I magasinet sætter vi blandt andet fokus på udfordringen med de gamle, udtjente tankere lastet til bristepunktet med russisk olie, der sejler gennem de stærkt trafikerede danske. De er typisk registreret i flagstater, vi normalt ikke ser skibe fra, og det er sjældent, de tager lods ombord.
Vi har talt med Michael Pedersen, formand for Danske Lodser, om risikoen for, at et af skibene forulykker, og at der vil strømme tonsvis efter tonsvis af russisk olie ud i Storebælt eller Øresund, hvilket formentlig vil betyde, at meget få danske medier og politikere vil bekymre sig om Nordic Waste eller Cheminova i mange år fremover”, som han udtrykker det.
På spørgsmålet om, hvad han mener, der kan gøres, svarer han:
”Min pointe er, at jeg ved det simpelthen ikke. Måske at betale lodsningen for alle skibe over 11 meter. Jeg ved ikke, om det vil gøre en forskel, men det er vigtigt, at der kommer fokus på problemet. Vi er nødt til at have det belyst, og så er det op til politikerne, at tage ansvar og gøre noget ved det”.
Du kan læse mere i bladet, der er sendt til vores medlemmer, eller finde historien på vores hjemmeside.

Relaterede nyheder