A-kasse

Pointen med at melde sig ind i en a-kasse er den samme, som når du tegner en hvilken som helst anden form for forsikring. Du spænder et sikkerhedsnet ud under dig selv, til hvis ulykken skulle være ude, så du kan leve videre normalt, når det gælder økonomien.

Det er samtidig dit medlemskab i a-kassen, der giver dig ret til efterløn.

Vi mennesker forsikrer os alle på forskellig vis i forhold til potentielle ulykker. Vi har ulykkesforsikringer, livsforsikringer, ansvarsforsikringer, bilforsikringer, så vi ikke risikerer at få hevet vores økonomiske grundlag væk under os, hvis uheldet er ude.

På samme måde kan du forsikre dig mod ledighed ved at melde dig ind i en a-kasse. Et medlemskab i en a-kasse er en forsikring mod at få hevet dit økonomiske grundlag væk under dig, hvis du skulle være så uheldige at miste dit job.

Har du forsikret dig via din a-kasse, kan du ikke bare få råd og vejledning til, hvordan du kommer gelinde tilbage på arbejdsmarkedet, du er også sikret økonomisk.

Læs mere:

Om ledighed

Ledighed bølger op og ned, når man ser den i større perspektiv.

Men ledighed kan også ramme det enkelte individ, løsrevet fra disse samfundsmæssige sammenhænge. Ulykken kan også her komme uforudsigeligt og pludseligt i form af f.eks. konkurs eller en konflikt på arbejdspladsen.

Hver anden dansker oplever i deres liv én eller flere perioder med ledighed.

Nogen forsikrer sig endda yderligere via lønforsikringen, der giver dig mulighed for ikke kun at få dagpengesats men også en procentdel af din løn, så din indkomst ikke går drastisk ned, hvis du pludselig bliver uarbejdsdygtig.

Hvis du bliver ledig

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i beskæftigelsessystemet. Der er a-kasse, jobcenter og en masse paragraffer.

Her får du seks punkter, du skal huske, hvis du bliver ledig:

  1. Du skal melde dig ledig i dit jobcenter på din allerførste ledighedsdag. Det er nemlig forudsætningen for, at a-kassen kan udbetale dig dagpenge. Det kan du gøre på jobnet.dk
  2. Melde dig ledig i din a-kasse
  3. Oprette dit CV på jobnet.dk
  4. Deltage i CV-møde i din a-kasse
  5. Bekræfte din aktive jobsøgning på jobnet.dk
  6. Udfylde dagpengekort
Min A-kasse

Søfartens Ledere samarbejder som organisation med Min A-kasse og er repræsenteret i bestyrelsen. Der sidder altså en ambassadør for medlemmer af Søfartens Ledere klar til at videreformidle netop de udfordringer, vilkår og problematikker, der er relevante her.

Et medlemskab i en a-kasse er altså en forsikring mod at stå uden indkomst fra den ene dag til den anden, hvis uheldet skulle være ude og bringe akut ledighed med sig. Alle a-kasser opererer ud fra den samme lovgivning. Med Min A-kasse sikrer du dig en forbindelse til din faglige organisation samtidig med, at du får en a-kasse med høj service og lavt kontingent.

Kontakt Min A-kasse

Min A-kasse
minakasse@minakasse.dk
www.min-a-kasse.dk
Tlf. 70 12 37 82

Yderligere oplysninger

Adresse

Arbejdsløshedskassen Min A-kasse
Ramsingsvej 28a, 1. sal
Postboks 438
2500 Valby

Åbningstider

Mandag og tirsdag: 09:30-14:00
Onsdag tlf. lukket – kun personlig henvendelse
Torsdag: 09:30-17:30
Fredag: 09:30-13:00