Studerende

splash4Som studerende har du nøjagtigt de samme fordele som almindelige medlemmer af Søfartens Ledere – og så får du oven i købet kontingentet for bare 100 kr. i kvartalet = 1 kr. om dagen!

Samtidig får du en gratis heltidsulykkesforsikring til en værdi af omkring kr. 1.000,- om året.

På den måde ”tjener” du faktisk omkring kr. 600 om året ved at være medlem! Ikke dårligt, eller hvad?

Derfor får du også et tilbud om en højrente studiekonto i Søfartens Bank, så du har et sted at gøre af alle pengene.

Oven i købet bliver du en del af et måske livslangt fagligt, maritimt fællesskab – uanset om du på et tidspunkt vælger at gå i land, eller om du bliver til søs i hele karrieren.

Som studerende får du desuden den samme adgang til juridisk bistand og anden rådgivning, som alle andre medlemmer. Herunder hjælp til at søge job efter din eksamen og lave et godt CV, og du bliver klædt på til at gå til jobsamtale.

Vi hjælper dig i øvrigt ikke kun med eventuelle problemer med din maritime arbejdsgiver. Får du bøvl med chefen nede i Netto, hvor du passer kassen om lørdagen – så står vi også klar til at hjælpe dig.

Læs meget mere om dine fordele af et medlemskab af Søfartens Ledere nedenfor. Der kan du også få svar på, hvad en fagforening egentlig er for noget, og hvorfor i alverden du dog skal være medlem af sådan én.

Vi glæder os til at få dig om bord 🙂

Spørgsmål om fagforeninger

Kan kontingentet trækkes fra i skat?

Ja. Du kan trække dit kontingent i Søfartens Ledere fra i skat. Fradraget bliver automatisk noteret på din årsopgørelse, men du skal selv notere fradraget på din forskudsopgørelse.

Fradraget noteres i rubrik 50, og vil aldrig kunne overstige 6.000 kr. Da kontingentet for aktive medlemmer af Søfartens Ledere kun er kr. 4.064,- om året, betyder det, at du kan trække hele kontingentet fra i skat.

Hvorfor være medlem af en fagforening?

Der er mange gode grunde til at være medlem af en fagforening. Det er ikke kun et sikkerhedsnet, hvis du får brug for hjælp til løsning af akutte problemer. Søfartens Ledere er også din rådgiver om faglige spørgsmål i dagligdagen og i forbindelse med udviklingen af din karriere.

Opstår den en konflikt mellem dig og din arbejdsgiver, står Søfartens Ledere klar til at hjælpe dig. Det kan ofte forhindre konflikter i at udvikle sig. Er det ikke muligt at løse tvisten mellem dig og din arbejdsplads, kan vi sikre, at du får, det du har krav på, og at dine rettigheder håndhæves.

Søfartens Ledere kan også hjælpe og rådgive dig i alle andre aspekter af din karriere – i forbindelse med et nyt job, hvor vi gennemgår din kontrakt og sikrer, at dine rettigheder overholdes i forhold til løn, pension, arbejdstid, efteruddannelse, overarbejde og meget andet.

Hvordan er Søfartens Ledere anderledes end andre fagforeninger?

Søfartens Ledere adskiller sig på flere måder fra andre fagforeninger. Den tydeligste er, at Søfartens Lederne er den eneste faglige organisation i Danmark, der har fokus på officerer i handelsflåden, maritime ledere og specialister, og som medlem bliver du derfor godt klædt på i forhold til netop de problemstillinger, du møder i det maritime erhverv – Det Blå Danmark.

Søfartens Lederes maritime tilhørsforhold betyder også, at du gennem dit medlemskab får adgang til et helt unikt fagligt fælleskab, der har sine rødder i Det Blå Danmark.

Søfartens Lederne adskiller sig også ved, at vi altid er klar med hjælp og rådgivning, hvis du har akut brug for fx juridisk hjælp, hurtigt at få gennemgået en ansættelseskontrakt eller, hvis du er blevet opsagt.

Søfartens Ledere hjælper naturligvis også med rådgivning omkring alt det andet, du har behov for sparring om i løbet af din karriere.

 • Vagttelefon (24/7)
 • Juridisk rådgivning
 • Kontraktgennemgang
 • Hjælp ved opsigelse
 • Lønforhandling
 • Karriererådgivning
Hvilke opgaver løser en fagforening?

En fagforenings opgaver kan groft sagt opdeles i følgende hovedgrupper:

 • Individuel bistand og rådgivning af dig som medlem
 • Varetagelse af dine og alle de andre medlemmers kompetencemæssige interesser
 • Søge politisk indflydelse hos lovgiverne og offentligheden

Individuel bistand og rådgivning
Den primære opgave er at hjælpe dig og sikre dine rettighederne i overensstemmelse med de overenskomster og aftaler, der måtte gælde for dit ansættelsesforhold, og – naturligvis – lovgivningen.

Det indebærer individuel rådgivning og sparring i forhold til din ansættelse, arbejdsløshed, sygdom, ferie, efteruddannelse og andre arbejdsmæssige spørgsmål.

Varetagelse af dine kompetencemæssige interesser
Det er også en fagforenings opgave at sikre, at du får den uddannelse og efteruddannelse, som du har krav på, og at din løn efterfølgende svarer til dit nye uddannelsesniveau.

Søge politisk indflydelse hos lovgiverne og offentligheden
Søfartens Ledere fremmer også dine vilkår igennem lovgivningen ved fx at søge indflydelse hos regeringen, de politiske partier i Folketinget og ved at henvende sig til offentligheden.

Tidligere øvede fagforeninger indflydelse gennem et bestemt politisk parti, men de fleste fagforeninger har gjort op med deres politiske relationer og tilhørsforhold. Det gælder også Søfartens Ledere, der er partipolitisk – og på anden vis – uafhængig. Søfartens Ledere søger derfor primært indflydelse gennem medierne og lignende og direkte kontakt til politikere og politiske partier – uanset parti.

Hvad tilbyder en fagforening sine medlemmer?

En fagforening tilbyder juridisk bistand og rådgivning i forhold til løn- og arbejdsforhold, så du altid har rådgivere at spørge til råds og hjælpe dig, hvis du får brug for det.

Det kan fx være, hvis du pludselig:

 • bliver opsagt,
 • får en arbejdsskade,
 • bliver sygemeldt eller
 • ikke får din løn

I sådanne situationer er det meget nyttigt at have en fagforening i ryggen.

Netop det sikkerhedsnet, en fagforenings rådgivere, advokater og eksperter repræsenterer, er den primære årsag til, at mange vælger at være medlem af en fagforening.

Men du har også glæde af et medlemsskab, selvom du er forskånet for problemer. Blandt andet tilbyder Søfartens Ledere at gennemgå din kontrakt, rådgive dig om udviklingen af din karrier, og om hvordan du forhandler dig til en rimelig løn.

Søfartens Ledere kan også hjælpe dig på vej, hvis du ønsker at finde et nyt job.

Hvad er en fagforening?

Den korte version er, at en fagforening er en organisation, der varetager dine faglige, sociale, økonomiske og arbejdsmiljømæssige interesser. Normalt henvender en fagforening sig til en bestemt gruppe af lønmodtagere inden for det samme fag eller erhverv, andre er tværfaglige og stiller ingen særlige krav for at man kan melde sig ind.

Fagforeninger er private, uafhængige organisationer med en demokratisk valgt ledelse. De får ingen støtte fra Staten og Staten har heller ingen indflydelse på deres virke.

En fagforenings formål er at forbedre dens medlemmers vilkår gennem indgåelse af overenskomster og aftaler med arbejdsgivere og arbejdsgiverforeninger, eller gennem individuel rådgivning.

Dine medlemsfordele som studerende

Gratis ulykkesforsikring

splash3

Som studerende er du gratis og automatisk omfattet af en kollektiv, 24 timers ulykkesforsikring som Søfartens Ledere har tegnet for sine studerende medlemmer.

Du vil altså kunne opsige din private ulykkesforsikring og spare omkring kr. 1.000 om året, hvilket er kr. 600 mere end dit medlemskab af Søfartens Ledere koster.

Læs mere om forsikringen og hvad den dækker her.

Ved skade: kontakt Codan på 33 55 55 50. Oplys ved henvendelse, at du er dækket af en kollektiv ulykkesforsikring tegnet af Søfartens Ledere under policenr.: 6463879387

Fagligt maritimt fællesskab

Du bliver en del af et fagligt fællesskab med andre ledere og specialister i det maritime erhverv, og du kan deltage i Søfartens Lederes faglige arrangementer.

Juridisk bistand

Du har adgang til juridisk bistand i forbindelse med fx opsigelse, sygdom eller hvis din arbejdsgiver går konkurs, ligesom du kan få rådgivning om selvstændig virksomhed, klausuler, der begrænser dine erhvervsmuligheder, og gennemgang af din ansættelseskontrakt.

Job- og karriererådgivning

Få sparring om din fremtidige karriere, jobsøgning og alt det andet, du har brug for, når du vil videre i arbejdslivet – og rådgivning om research på virksomheder, om at skrive ansøgning og få CV-sparring og interviewtræning, der bringer dig tættere på drømmejobbet.

Lønrådgivning

Bliv klædt på til den gode lønforhandling: Vi hjælper dig med at afklare dine mål – og forbereder dig til forhandling.

Personprofilanalyse

Få overblik over dine stærke og svage sider, find dine særlige forcer – og få et fingerpeg om, hvilke jobs, du vil søge med succes.

Rådgivning om selvstændig virksomhed

Få rådgivning om selskabsform, moms, SKAT, prissætning, kontrakter mv, hvis du er selvstændig – eller overvejer at blive det.

Professionelt sekretariat

Et professionelt sekretariat, der taler dit sprog, kender alt til søfart, det maritime erhverv og din nautiske baggrund.

Danmarks førende maritime fagblad

Få fagbladet Søfartens Ledere seks gange om året, leveret direkte til din adresse.

Aktuel viden om dit fag

Bliv opdateret med aktuel og relevant ny viden om dit fag og det maritime erhverv – bl.a. gennem det eksklusive nyhedsbrev Members Only.

Billige ferielejligheder

Mulighed for at leje ferielejligheder i København.

Fordelagtige forsikringer

Få rabat på forsikring hos Tjenestemændenes Forsikring. Du behøver ikke være tjenestemand, selvom det lyder sådan.

Søfartens Bank

Lån & Spar Bank har skræddersyet en konto særligt til dig, der er studerende.

Du får:

 • Lønkonto med høj rente på dit indestående
 • Kassekredit op til 50.000 kr. med lav rente
 • Gratis kontanthævninger med Visa/Dankort i alle pengeuatomater i Danmark
 • Gratis valutaveksling
 • Gratis Visa/Dankort og MasterCard – med samme pinkode
 • Gratis at overføre penge og betale girokort i netbank
 • En personlig rådgiver, som ved hvad det vil sige at være studerende

Eneste krav er, at du er medlem af Søfartens Ledere, og at du samler hele din privatøkonomi i Lån & Spar Bank. Desuden kræver kontoen en almindelig kreditvurdering

Læs mere her.

Rabat gennem Forbrugsforeningen

Som medlem af Søfartens Ledere kan du også blive medlem af Forbrugsforeningen og få glæde af de fordele, som foreningen tilbyder.

Forbrugsforeningen giver dig mulighed for at købe ind og spare penge. Hver gang du benytter foreningens kontokort i en af de ca. 4.000 forretninger, som foreningen samarbejder med, optjener du bonus – normalt 9 pct. Jo mere du bruger kortet, jo mere bonus optjener du.

Få mere at vide om Forbrugsforeningen på 33 13 88 22 eller meld dig ind her.

Privat helbredssikring

PFA Helbredssikring giver dig mulighed for hurtig behandling på privathospitaler, -klinikker og hos speciallæger, hvis du bliver syg eller kommer til skade.

Fordelagtig pensionsordning

Få mest muligt ud af dine penge, når du sparer op til livet som pensionist, med en pensionsordning i PFA.